KASTAMONU / MERKEZ - Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİME DOYDU

Okulumuzda Tübitak 4006 Bilim fuarı ve  Fen Bilimleri laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan projelerin sergilendiği fuarın ve Fen Bilimleri Laboratuvarının açılışı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Reşat Asrak, İl Müftüsü Sayın Bekir Derin, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mesut Şeker,  Şube Müdürlerimiz Sayın Hasan Sarıahmetoğlu ve Sayın Mehmet Sait Aydın ile okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrenciler ile  okulumuza katkısı bulunan esnafların katılımıyla gerçekleştirildi.

Okulumuz hedeflerine doğru inanç ve azimle ilerliyor. Bu ailenin ve bu yolculuğun bir parçası olarak bir eğitim öğretim yılı boyunca idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimiz ellerinden gelenin en iyisini yaparak yüksek bir performans gösterdiler. En üstten en alta kadar hepimiz kendi görev ve sorumluluklarımız kapsamında yoğun ve yorucu mesailer harcadık. Hepimizin amacı ortak. Başarmak ve hedeflerimize ulaşmaktı. Ne demiştik: “Kader Gayrete Âşıktır.”

Çocuklarımızın eğitimini hedeflerken yalnız akademik başarılara odaklanmak; ahlaki değerleri, sanatsal bakış açısını, çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri önemsememek, eğitimin yetersiz kalması demektir.  Hz. Ali’nin ifadesiyle çocuklarımızı kendi çağlarımıza göre değil, onların yaşadıkları asrın şartlarına göre yetiştirmemiz gerekmektedir.

Bilim tarihinin, özellikle fen bilimlerinin eğitimde yer alması ile bilimin geçmişi ve geleceği arasında sağlam bir köprü kurulabilir. Bu nedenle geçmişte olduğu gibi tarihe adını yazdıran bilim adamları yetiştirmek istiyorsak, fen bilimleri vazgeçilmezimiz olmalıdır. Bunu da bilim tarihine katkıda bulunan medeniyetlerin ve bilim insanlarının tanıtılması ve fen eğitiminin desteklenmesi ile yapabiliriz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminde önceliklerimiz her şeyden önce vatanını, bayrağını, dinini, milletini seven; ahlaklı, çalışkan, üretken, müteşebbis, yenilikleri fırsata dönüştürebilen, bugünden yarını okuyabilen, öz güvenli, bilgi ile aklı buluşturan, sorumluluk bilinci ile hareket eden fertler olmalarıdır.

Bilim Fuar Etkinliğimizde şu etkinlikleri gerçekleştirdik:

1- Fen Laboratuvarı Açılışı

2- TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projeleri

3-Planeteryum( Uzay çadırı) Etkinliği

4-Roket Fırlatma ve Deney Etkinlikleri

5- Mobil Bilim Merkezi (Bakanlık Otobüsü)

6- Zekâ Oyunları

7- Pamuk Şekeri ve Patlamış Mısır İkramı

Yaptığımız bu etkinlikler ile okulumuz tanıtımı kapsamında 1.300’ün üstünde öğrenci ağırladık. Gelen tüm misafirlerimiz memnun bir şekilde okulumuzdan ayrıldılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

28-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-2024

Yayın: 28.04.2024 - Güncelleme: 28.04.2024 10:41 - Görüntülenme: 43